votre langue/your language:

22 mei 2011

Belevenissen van een Frankrijkpionier (9): Foto's van ons domein


Mede op veler verzoek heb ik dit keer flink wat foto's van ons domein genomen. Een aantal daarvan maakte ik ook geschikt om aan elkaar te plakken zodat de aaneengeschakelde hoofdgebouwen in één keer in bovenstaande compilatie te zien zijn. Van links naar rechts: ons toekomstige woonhuis, de schuur en toekomstig gastenverblijf, en daarnaast de hangar. Tussen het woonhuis en de schuur bevinden zich (haaks) ook nog twee kleine varkensstallen en een evenzo kleine schuur (daar waar de boom ertussendoor piept) en helemaal rechts is nog een stukje van het écuriehuis te zien dat even verderop op het land staat (zie ook aparte foto's hieronder).
De foto hiernaast is vanaf de lager gelegen oprit van het gehucht genomen; vooraan het woonhuis met aan twee kanten een aanbouw. Ook zichtbaar is het hierbij behorend terrein wat ook nog een grote klus gaat worden. Dit moet nl. straks in (terras)delen worden opgehoogd (iemand toevallig een graafmachientje te leen???) om zo plaats te kunnen maken voor twee grote septic tanks met uitvloeivelden - in Frankrijk zijn hiervoor zeer geavanceerde en milieuvriendelijke systemen te koop - aangezien onze gemeente niet voorziet in aansluiting op een openbare riolering. Simpelweg omdat die er niet is, zoals bij zoveel plattelands-gemeenten. De benodigde aanvraag (ook dit wordt weer een pak papier in tig-voud met tekeningen van alle kanten...) ga ik de volgende keer indienen bij de SPANC; de franse autoriteit die in elke gemeente erop moet toezien dat alle franse huizen uiterlijk eind 2012 op de wettelijk voorgeschreven sanitaire voorzieningen zijn aangesloten. Oude septic tanks, die zonder zuiveringsfilters in de natuur lozen, en middeleeuwse beerputten zijn dan eindelijk (anno 2012..!) passé.



Vooraanzicht van het nog
te restaureren écuriehuis,

en linker-zijaanzicht,


hier de aanbouw aan de rechterkant met z'n reeds gerestaureerde dak,
en dit keer in perspectief, met op de achtergrond de hangar en de schuur.



Dit is het vooraanzicht van ons woonhuis. Destijds bij ons allereerste bezoek in juni 2009 nog 'weelderig' overwoekerd met metershoog onkruid en braamstruiken, heel veel braamstruiken...
...en hier met een intussen helemaal schoongemaakt terras en natuurstenen cour (links) voor de varkensstallen. Over deze schoonmaakklus -en welke verrassingen ik tegenkwam- later nog een apart bericht, uiteraard weer met foto's.

...En ja Ange, je ziet het goed hoor, jouw schommelbank is al aan zijn nieuwe leven begonnen, voorlopig steunend op de twee blokken natuursteen die ik eerder van de overkant had weggehaald (zie deel (6)). Hij schommelt dus nog niet, maar zit al wel heerlijk! Nog eens bedankt voor je zeer gewaardeerde donatie.


Dit is een uitzicht over ons terrein vanaf het écuriehuis gezien. Hier zal later ook een aantal gîtes (chalets van hout en natuursteen) moeten verrijzen. De gebouwen links op de foto zijn van de buurman-boer: een leegstaand huis (rechts), een grote hangar voor de opslag van hooi e.d. (midden), en helemaal links het afgebrande huis dat we van hem kompleet mogen slopen voor de bouwmaterialen. Dit kan straks nog flink wat eiken balken, dakpannen en natuurstenen opleveren voor de diverse restauratieprojecten. Wie zin heeft om eens een 'sloop'vakantie te houden, mag zich graag aanmelden...

En nog een paar situatiefoto's:
Voorkant van het huis met aanbouw en erachter de stallen en het dak van de schuur.

Hier zijn de stallen goed te zien met rechts een stukje van de cour.


Hier de gevel van de schuur. Rechts achterin staat ons 'eucalypta'schuurtje, zo genoemd omdat haar bezem er werkelijk nog ligt; alleen haar zwarte kat lijkt te zijn veranderd in een witte, maar over dit raadsel ook later nog een berichtje.
De staldeuren en -poort van de schuur zullen worden vervangen door glaspuien voor de toegang naar de nog te bouwen gastenkamers. Links de grote hangar. Het stroompje op de weg was de al eerder beschreven 'aderlating' van het waterleidingbedrijf.
Doorkijkje vanaf de garage (links)
naar het écuriehuis, met rechts weer een deel van de stalletjes.

Uitzicht vanaf ons voorplaatsje; links een leegstaande 'cottage' van buurman-boer en rechts het eerdergenoemde afgebrande huis.


Zo, dit was het van mijn kant weer even, ik ga me nu voorbereiden om morgenvroeg opnieuw voor twee weken af te reizen naar Frankrijk, de nog beloofde berichten zullen jullie de komende tijd van Leontine krijgen; ik zeg dus

à la prochaine [tot de volgende keer] !