votre langue/your language:

24 mei 2012

Muurtje uitbreken


De hangar komt steeds
voller te staan
Alle ritten die László met zijn bakwagen, steeds vól met verhuisgoed en bouwmaterialen, het afgelopen jaar naar Frankrijk heeft gemaakt, zijn intussen lastig te tellen en het is zwaar aan het worden, ontzettend zwaar.
Niet alleen het urenlange autorijden, maar vooral ook het werk in ons franse huis dat natuurlijk heel veel fysieke èn mentale kracht vereist - het is enórm grensverleggend om dat helemaal in je eentje vol te houden...!
En daarom besloten we om nu toch ècht onze definitieve verhuizing naar Valette door te zetten, ondanks dat de verkoop van ons Nederlandse huis door de recessie voorlopig nog steeds geen kans van slagen heeft. Gelukkig lijkt het erop dat we het nu tijdelijk kunnen verhuren zodat we op dát punt voorlopig wèl rust hebben...
...Vooralsnog bleef László gewoon doorgaan met alle voorbereidingen; zo moest er in zijn franse 'woonstudiootje' alvast een muur worden uitgebroken. Het oudste deel van ons huis zal namelijk op de lange termijn een grote salon worden en dan gaan alle binnenmuren eruit, dus nam hij daar alvast een voorsprong op om meer ruimte te maken voor onze tijdelijke woonkamer. En zo zwaaide 'Popeye' opnieuw de pikhouweel in een binnenmuur!

Op de foto's is de crèmekleurige deur te zien die toegang geeft tot een lager gelegen tussenkamer. Deze ruimte gaat voorlopig dienst doen als keuken zodat we straks volop in de grote woonkeuken aan de slag kunnen met de verbouwing. En ja, daar moet àlles nog in orde gemaakt worden - van vloer tot plafond en alles er tussenin - voordat we onze nieuwe IKEA keuken kunnen installeren: