votre langue/your language:

8 maart 2012

Onze Table d'Hôtes: de keuken

Ruim een jaar geleden kochten we voor ons huis in Almere een nieuwe keuken, met de verwachting het aantrekkelijker voor de verkoop/verhuur te maken. De waarheid, of liever gezegd de economische crisis, heeft ons inmiddels wel ingehaald, al blijven we hopen op een succesvolle overname, huur of koop: wat maar het eerst komt ...

Vandaag reden we opnieuw naar het welbekende Zweedse woonwarenhuis, dit keer om onze keuken voor Frankrijk aan te kopen. Want... als we straks onze gasten heerlijke en eerlijke maaltijden willen voorschotelen - met al het goeds dat onze biologische moestuin straks te bieden zal hebben, dan is een goed geoutilleerde keuken zeker niet onbelangrijk.

We kozen dit keer voor robuuste, vrijstaande keukenkasten die goed passen in een Franse landelijke cuisine en tevens appeleren aan ons gevoel voor table d'hôtes. Op basis van dit systeem maakten we een ontwerp van de keuken op maat en, samen met de vorig jaar aangekochte gastentafel en stoelen, zou het er straks zó uit kunnen zien:

"Poppenhuis"aanzicht van onze toekomstige table d'hôtes in de keuken


Krap twee uur, vier karren en bijna vijfhonderd(!) kilo later, staan alle bouwpakketten in de bakwagen, klaar om over een paar dagen naar Valette te worden vervoerd.

Eenmaal rechtop gezet in de bakwagen nemen de zware dozen maar weinig ruimte in beslag, dus er is nog genoeg ruimte over voor andere bijzondere verhuisboedel, maar daarover binnenkort meer.