votre langue/your language:

19 januari 2012

En... hoe nu verder?

Tsja, na al die lekkere feestdagen en (gedwongen) rustpauze in de afgelopen maand staan we aan het begin van het nieuwe jaar voor spannende beslissingen over hoe nu verder te gaan met onze emigratieplannen en vooral ook... wanneer!

Met László gaat het na zijn meniscus-operatie met behulp van fysio, loopkrukken en medicijnen gelukkig weer een heel stuk beter, maar hij is er nog niet. Toch denkt hij er alweer voorzichtig aan om volgende maand met een volle verhuiswagen naar Valette af te reizen. Hoe "leger" ons huis in Almere, hoe sneller we deze, zodra maar mogelijk en wenselijk, leeg zouden kunnen opleveren voor een koper of een huurder. Ja, we weten het wel: de berichten over de huizenmarkt - en nu ook zelfs de discussie over het "H-woord" - worden tot nu toe alleen maar somberder, dus blijven we onze hoop maar vestigen op verhuur, al dan niet tijdelijk; er zijn intussen al enkele reacties geweest, maar jammer genoeg nog geen concrete afspraken.

Helemaal stilzitten hoeven we ook weer niet: er zijn bij een emigratie altijd wel zaken die om een gedegen voorbereiding vragen en gelukkig kan er tegenwoordig veel via internet worden geregeld, aangevraagd, aan- en afgemeld of op z'n minst worden opgezocht. Wat te denken van: ziektekosten, huis-, tand- en dierenarts, verzekeringen, banken, pensioenen, fiscus, gemeente, geldige officiële documenten en gewaarmerkte vertalingen, post en abonnementen... om er maar een paar te noemen. En dat dan meestal ook nog voor beide landen. Het is nog een hoop geregel, maar daar hebben we nu ruimschoots de tijd voor.

En dat geldt ook voor het uitdenken en ontwerpen van onze bouwplannen, bijvoorbeeld voor de schuur waar we onze gastenkamers willen gaan realiseren. Met behulp van een computerprogramma komen in ieder geval onze wensen al een beetje 'tot leven':

Zó zouden de gevel en het dak van de schuur ...

... en zó de indeling van de gastenkamers
eruit kunnen komen te zien.
We staan te popelen om eraan te kunnen beginnen...!!