votre langue/your language:

12 juli 2011

Sprookjes bestaan...toch niet?

In en rondom Valette is de vaak sprookjesachtig mooie natuur van de Pays Combraille - zoals dit deel van de Creuse ook wordt genoemd - volop aanwezig en voor ons is het belangrijk deze in stand te helpen houden.

Zo vond László eerder al dit jaar een paar ontkiemende kastanjepitten op ons terrein. Nadat hij ze zorgvuldig op een goede plek had uitgeplant, is dit het voorlopige resultaat van onze pogingen om meer bomen, die in deze streek thuishoren, voor ons domein op te kweken.

En op het terrein vlak naast de plek waar onze moestuin moet komen, staat een kleine wilde peer, zo eentje van de oersoort waarvan al onze gecultiveerde peren afstammen, maar die in Nederland en België zeldzaam is geworden.
Gelukkig is die hier in Frankrijk soms nog in het landschap terug te vinden.

Moeder natuur heeft dít kleine boompje blijkbaar al eens aardig verrast, want....
....meer van dichtbij gezien lijkt het wel of het een verschrikt gezichtje heeft, kompleet met een rechtop staande kuif van groen loof!

Nèt een sprookjesfiguurtje...
_________________________________________________________________

Het struikgewas langs garage en schuur had van de vorige bewoner jarenlang de vrijheid gekregen om in de hoogte en breedte te groeien en daarmee nogal ondoordringbaar te worden.

Hier moest dus een doorgang in gekapt worden om straks de toekomstige moestuin goed te kunnen bereiken.
Bij het maaien van het flink opgeschoten onkruid op de moestuinplek zelf, had onze bosmaaier - die door László ter verdrijving van de eenzaamheid Meneer Wilson was gedoopt - al in een eerder stadium één van z'n tand(wiel)en stukgebeten op een (je raadt het al!) goed verscholen stuk hoekijzer, en dus kon hij hem bij deze klus spijtig genoeg niet helpen.

Maar met Klovis, de kloofbijl, en nog een paar van diens kap- en zaag-bendevriendjes, lukte het tenslotte al blarentrekkend om een manshoog gat in dit oerwoud te maken.


Maar ehh, bij nader inzien....

....kijk nog eens goed....

....dan -wów!- zou je toch bijna zwéren dat 'ie ineens een geheim doorkijkje heeft ontdekt naar iets dat misschien wel lijkt op...  wát? Finding Neverland, of... sprookjesland Nárnia ???


Hmmm, alles goed en wel, maar om nou te voorkómen dat ons project een Neverending Story gaat worden en kaboutertjes ons toch ècht niet zullen komen helpen, wordt het voorlopig nog maar 'even' flink doorbuffelen ...